úterý 8. června 2021

Jihočeská žabka pro vítěze

Hanka Hosnedlová 

Po loňské pauze v literární soutěži Jihočeská žabka, způsobené problémy kolem koronaviru, se letos navzdory nelehké situaci rozběhla tato akce na plné obrátky. Soutěž, kterou již pošestnácté vyhlásil Jihočeský klub Obce spisovatelů v součinnosti s Jihočeským krajem, byla i tentokrát určená studentům středních a vyšších odborných škol, gymnázií a učilišť a začínajícím psavcům ve věku od 15 do 21 let. Její téma „Jak se stát optimistou“ oslovilo celkem 66 psavců z celého kraje a dokonce i pár mimoregionálních autorů.

Keramická Jihočeská žabka, věcné ceny, knihy a diplomy byly vyhodnoceným autorům předávány v úterý 8. června, bohužel tentokrát bez účasti veřejnosti a bez obvyklého doprovodného programu se čtením ukázek z víztězných prací.

První místo obsadil Martin Sviták z Gymnázia J. V. Jirsíka v Českých Budějovicích, jako druhý se umístil Roman Kajer z píseckého gymnázia a třetí příčka patřila Báře Bočkové z Gymnázia Jirsíkova rovněž z jihočeské metropole. Vojtěch Mertl ze SPČ a VOŠ automobilní a technické v Č. Budějovicích získal čestné uznání a tři zvláštní uznání si za své práce odnesly Kateřina Sádlová z VOŠ sociální a SŠ pedagogické Prachatice, Michaela Janutková z Gymnázia Jírovcova České Budějovice a Laura Pokorná, rovněž z Českých Budějovic.

Povzbudivé je, že třeba jen o polovinu bodu za vítězi se umístila řada dalších účastníků soutěže, takže mají skvěle našlápnuto do ročníku dalšího, který bude vyhlášen na začátku roku 2022. Takže, nenechte se odradit, pokud to letos nevyšlo...



Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější články: