pátek 30. prosince 2022

Žabka se opět chystá ke skoku

Se začátkem nového roku je na startovní čáře připravena i Jihočeská žabka – literární soutěž pro mládež, která si za téměř dvě dekády své existence vydobyla oblibu a uznání široké veřejnosti. Toto populární literární klání je určeno všem začínajícím autorům od 15 do 21 let z řad studentů středních a vyšších odborných škol, gymnázií a učilišť. Soutěž tradičně vyhlašuje Jihočeský klub Obce spisovatelů ve spolupráci s Jihočeským krajem. Uzávěrka letošní soutěže je stanovena na 30. duben 2023. A jaké je téma letošního ročníku? Ztráty a nálezy.

Soutěžní práce zasílejte na e-mail: lbittova@gmail.com. Každý soutěžící se může zapojit pouze jedním příspěvkem v maximálním rozsahu 10 000 znaků (próza) či 50 řádek (poezie). Zaslané práce nesmějí být přihlášeny do žádné jiné soutěže, ani předtím nikde jinde publikovány. V případě porušení těchto pravidel nebude porota, složená ze členů Jihočeského klubu Obce spisovatelů, danou práci hodnotit.

Pro vítěze je připravena tradiční umělecká trofej, na trojici nejlepších pak čekají věcné ceny a diplomy. Veřejně přístupné vyhlášení výsledků a slavnostní předání cen by se mělo uskutečnit v červnu 2023 v sále Jihočeské vědecké knihovny na Lidické třídě. Držme tedy palce všem soutěžícím a doufejme, že naše „Žabka“ vyskočí zas o kousek výš a dál…



Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější články: