čtvrtek 20. dubna 2023

Trojnásobná autogramiáda

Stalo se už téměř tradicí, že spisovatel Jan Bauer provází datum svých narozenin mimo jiné také autogramiádou nebo dokonce dvěma či více autogramiádami. Ani letošní rok nebyl výjimkou, a tak pro své osmasedmdesáté životní jubileum zorganizoval tento jihočeský spisovatel hned autogramiády dvě – v Českých Budějovicích a následně v Praze.

A protože je osobou družnou, přizval na svou českobudějovickou dubnovou knižní prezentaci v knihkupectví Kosmas ještě dva další autory – svého kolegu a přítele Františka Niedla a spisovatelku Jitku Ludvíkovou, která sice žije v Praze, ale pochází z Jindřichova Hradce, takže i ona je vlastně Jihočeškou. Pestrost této akci zajistila nejen účast tří autorů, ale i zastoupení tří rozdílných literárních žánrů.

Jan Bauer zde představoval svůj nový historický román věnovaný Albrechtovi Valdštejnovi – nazvaný Hvězda Valdštejnova srdce, tvorba Františka Niedla byla zastoupena thrillerem ze současnosti - Plavba do nenávratna a Jitka Ludvíková se prezentovala aktuální detektivkou Poslední pozdrav. Dalším potěšitelným bodem programu byla i osoba tentokrát trojnásobné kmotry, kterou se stala českobudějovická primátorka Dagmar Škodová Parmová. Navíc příjemně překvapila přítomné i vyznáním o jejím vztahu ke knihám a literatuře vůbec.

Nesporným bonusem byla rovněž možnost zakoupení křtěných titulů v době autogramiády s patnáctiprocentní slevou, čehož mnozí využili, stejně jako příležitosti získat do knihy vlastnoruční podpis zvolených autorů. Ale ani tím autogramiáda nekončila - s přítomnými spisovateli a se sklenkou šampaňského v ruce se s opravdovým zájmem diskutovalo ještě dlouho po skončení oficiální části akce. 

Hanka Hosnedlová

Foto: Svatomír Mlčoch








Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější články: