pátek 18. srpna 2023

František Niedl - Probuzená šelma

František Niedl

Probuzená šelma

MOBA, 2023

Michael Dabert si měl na velké zámořské výletní lodi odpočinout, ale to dost dobře nebylo možné, když se teroristé rozhodli jí unést, a i se všemi cestujícími jí použít jako sebevražednou zbraň. Dabertovi se dařilo postupně teroristy likvidovat, ale po konečné záchraně lodi ho čeká, tak jak to už bývá, zasloužená odplata nejen za zmaření plánů teroristů, ale i za ponížení, kterého se jim, alespoň podle jejich představ, dostalo.

Dabert se musí odstřihnout od všech blízkých, aby se pomsta nesvezla i na ně. CIA ho požádá za tučný honorář, aby pro ně shrnul vše, co se na lodi událo a jak postupoval, pro sestavení výukového manuálu, jak pří podobných příležitostech v budoucnu také postupovat. Vše probíhá dobře, než dojde k úniku informací přímo z CIA, včetně jeho jména a fotografie.

Tehdy dochází k odstartování honby na člověka – tedy na Daberta. Ale on se nehodlá jen bránit, ale později přechází i do útoku a drží se svého osvědčeného postupu – snižování stavů protivníka.

Ta dlouhá cesta začíná ve Francii, pokračuje přes USA, Belgii, Německo, Itálii, Chorvatsko, Řecko, Maltu, Tunis až na Gibraltar. A dál? To opravdu nevím. Ale mohu vás ujistit, že Dabert na něco přijde. 


 MOBA



Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější články: