čtvrtek 30. března 2023

Audioknihy už i on-line

Na stále rostoucí oblibu audioknih ve čtenářské obci reagovala jako jedna z prvních i Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích vstřícnou nabídkou. Zhruba od druhé poloviny března letošního roku totiž poskytuje půjčování audioknih on-line, a to ve spolupráci s firmou Palmknihy.cz. Pro registrované čtenáře knihovny, držitele výpůjční legitimace knihovny, je tato nadstandardní služba zdarma. Je však nutné založit si konto čtenáře. Obdobně se lze zaregistrovat i na stránkách Palmknihy.cz pod stejnou e-mailovou adresou jako v knihovně.

Je možné si vypůjčit maximálně dvě audioknihy zároveň a délka výpůjčky pro každý titul je 31 dnů. Po uplynutí této doby se audiokniha automaticky znepřístupní. Ovšem před vypršením této lhůty nelze audioknihu vrátit zpět. Vybírat tituly si můžete z nabídkového katalogu knihovny podle vašich čtenářských zálib – od dětských knih přes žánrové tituly až po speciální publikace.

Pro bezproblémový poslech audioknih je nutné mít dostatek prostoru pro jejich dočasné uložení ve vašem vlastním zařízení. To musí být vhodné pro poslech – s nainstalovanou aplikací Palmknihy, kterou je možné si stáhnout pro zařízení Android 5 a výše na Google Play a pro zařízení iOS/Apple na Apple Store.

I nadále však trvá možnost výpůjček e-knih on-line, za podobných podmínek jako audioknihy.

-hh-



Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější články: